CABILLY & CO. BLOG

הייג’קרים סינים

בתחילת שנות האלפיים קראו להם Cyber Squatters. עכשיו הגיעו ה-Trademark Squatters.

לפני 12-13 שנים, לקוחות היו פונים אליי ומתלוננים שמישהו תפס להם את הדומיין (אתר אינטרנט) בסין, ורשם אותו על שמם. מבול של לקוחות, שכולם פנו עם אותו הסיפור, וניסו להבין איך משיגים את הדומיין .cn שנחטף להם ומעבירים אותו לשמם.

13 שנה אחרי, אותו סיפור, רק עם סוחרי אמזון, ועם טריידמארק חטוף בסין. בתקופה האחרונה אנחנו מקבלים עשרות פניות מלקוחות, שמספרים שהם קיבלו מייל מדאיג ממשרד עורכי דין סיני. אותו משרד (באופן מוזר, אותם משרדים חוזרים על עצמם שוב ושוב…) כותב ללקוח שלנו במייל: “הגיע לידיעתנו שמישהו מנסה לרשום טריידמארק על המותג שלך בסין וכבר הגיש בקשה לטריידמארק. אם הוא יירשם, אתה בעצם תפר את הטריידמארק הרשום הזה בסין. אם תרצה להתנגד לרישום הטריידמארק בסין ולמנוע את רישומו, נשמח לטפל בהתנגדות מולו.”

אינני יודעת בוודאות, אבל הגיוני להניח שהמשרד החביב שמנסה לעזור, מעורב כנראה במזימה. בשורה התחתונה, מבחינה משפטית, אותו מוכר אמזון שנקלע למצב הזה, מצוי בדילמה הבאה:

– או שהוא מנהל משא ומתן עם ה”חוטף” וקונה ממנו את הטריידמארק

– או שהוא נכנס להליך משפטי של התנגדות נגד החוטף, ומונע את הרישום. הליך שיש לו סיכוי לא רע בכלל, אבל עדין הליך משפטי.

– או שהוא לוקח סיכון ומאבד את הטריידמארק בסין, בה הוא מייצר את המוצרים שלו.

כך או כך, נפרדים מכמה אלפי דולרים.

אגב, התופעה לא ממש חדשה. מספר לקוחות שלנו גילו בשנתיים האחרונות שמוכר סיני אחר רשום את הטריידמארק שלהם על שמו בארה”ב- והשתלט להם הליסטינג בתור “בעל המותג”.

אז מה עושים? אם אתם פרייבט לייבל קטן יחסית, אולי כדאי להמתין. לכל דבר יש עלויות וסיכונים, ופרייבט לייבלים קטנים סובלים מהוצאות רבות גם ככה. הייתי מתחילה בהגנה על המותג בארה”ב, ורק אז חושבת על סין.

אם אתם סלרים ותיקים יחסית, אתם מטרה נוחה לחוטפים. כדאי לבדוק אם הטריידמארק עדין פנוי בסין, ואם כן- לתפוס אותו. הרישום זול בהרבה מהליך משפטי מול ה-Trademark Squatter.

מצרפת את ההודעה החביבה מהמשרד החביב…

בהצלחה!

×